Barcelona, October, 2004

Lisa vann en fototävling på Etniesgirl-hemsidan. Priset var en resa till ett tjejskatecamp i Barcelona. Medtag valfri kompis. YES! Läs om hur Liza Kindberg och Rozanna Lilja testar skate i Barcelona på ett väldigt billigt sätt.

Dag 1, onsdag
Efter att ha klarat av både flyget och att hitta hotellet så hoppade vi in sängarna och begav vi oss ut på stan. Varken jag eller Rosetten hade varit i Barcelona förut, och ingen av oss kan ett ord på spanska mer än una grande cerveza, så det skulle bli lite intressant. Men det visade sig vara rätt lugnt, efter kanske 20 minuter stötte vi på 3 belgiska tjejer med varsin bräda. De skulle också vara med på campet och vi bestämde oss för att skata tillsammans, vilket blev vid Macba, där vi blev kvar och skatade hela kvällen. Vi drog hem ganska tidigt efter en lång dag. Klockan halv två på natten blir vi väckta av att Brooke från Etnies ringer och kollar att allt är bra. Klockan halv sju så ringer det igen. Denna gången visade det sig vara Erik Ellington som sökte sin fru, Luciana. Det fattade jag dock dagen efter när jag träffade henne, och allt jag fick fram i telefonen var nåt halvt slumrande på svenska.

Dag 2, torsdag
Vi började dagen med att möta upp de belgiska tjejerna igen. Vi hängde med dem till nåt ställe de kände till som visade sig vara riktigt schysst. Man kände sig dock som en häst på grund av värmen och alla flugor. Så det blev mindre skate, och mer footbagssparkande. Efter att ha käkat nåt som de kallade pizza, men såg ut och smakade som nåt helt annat, drog vi till Macba igen. Det var chill ända fram tills att vi skulle dra därifrån och upptäckte att Rosettens väska är borta. Vi var lite oroliga där ett tag, men som tur var så visade sig passet ligga kvar på hotellrummet. Senare så gick vi på det första camp-mötet. Alla inblandade var där och de presenterade campet och vi fick en goodybag med en massa Nikita- och Etnies-grejer. Brooke från Etnies var där också och presenterade mig och Rosetten och berättade för alla att det var jag som vunnit tävlingen. Då fick jag en applåd och blev lite röd om kinderna. Vi fick då av henne en tjocktröja, en t-shirt och ett kuvert fullt med $$$.
Sen drog vi till min ickeskatande kompis som av en slump också var i Barcelona. Meningen var att vi skulle gå på en Anthony B konsert, men när vi kom fram till deras lägenhet fick vi bekräftat att den var inställd. Den hängande läppen botades dock med god mat och öl. Vi stack sedan tillbaka till campkompisarna, och hängde med dem ut på ett ställe för att dricka en öl och lära känna varandra bättre. Det var trevligt och vi insåg att det var schyssta tjejer som vi skulle få tillbringa veckan tillsammans med.

Dag 3, fredag
Tidigt denna dag åkte vi alla ut till Sitges park, som visade sig vara en jättehal liten betongpark. Det var första gången man nu såg alla proffsen skata. Elissa Steamer, Lucy Adams, Lauren Perkins m.fl. Nivån på camptjejerna var väldigt varierande, vissa var hur duktiga som helst medan vissa knappt stått på en bräda förut. Det fanns även två ”lärare” med från Frankrike, som hjälpte en om man behövde. Det var lite kul att se the locals stå bredvid och kolla när alla skatade. Sedan vart det playan.
Senare på dagen så var vi några stycken som åkte till en av sevärdheterna i stan; Sagrada Familia. Vi var bara utanför och kollade eftersom det kostade multum att gå in. Så jag och Rosetten, en av fransmännen och två tjejer sparkade iväg på brädan därifrån och cruisade nerför hela stan, La Rambla och sedan destination Hotel Del Comte. En av de bästa sakerna med hela Barcelona visade sig ligga precis vid vårat hotell. En restaurang med buffémat för 9€, med det godaste av allt! Sen drog vi även denna kväll till Macba, med hela campet. Lauren Perkins skatade bra, och även andra tjejer gjorde riktigt schyssta grejer. Sen drog Rosetten m.fl. ut till Sants, medan jag chillade tillbaka to das hotel.

Dag 4, lördag
Idag drog vi till Fondo och skatade. Alla skatade riktigt nice, t.ex. så gjorde Lousia Menke nollie utför ett galet gap. Efter det så bar det iväg till Canyelles park som visade sig ha nåt för alla. En halvpool, massa småramper, curbs och flatyta – allt i betong. Medan Rosetten var på shoppingtur gick jag och tog en öl med Jessie van Roechoedt och några till. Det var intressant att diskutera skate med en tjej som är pro-åkare. Sen vart det ännu ett campmöte, som vi i och för sig missade nästan helt. Så när det var avklarat drog vi några stycken till nån Polynesian bar, som visade sig vara ett tvärfett ställe med västindisk atmosfär och goda drinkar i kokosnötter.

Dag 5, söndag
Denna dag började med att jag, Rosetten och några få till begav sig ut till Gaudis ”Güells park”, som visade sig vara en park med värsta feta byggnaderna. Mycket trevligt! Även denna dag åkte vi ut till Sitges park, och idag var det demo-dags. Först ville de att alla camptjejerna skulle åka, men det var bara några stycken som gjorde det. Det var ruskigt varmt. Sen började proffsen åka, vilket de gjorde mycket bra. Efter demon drog vi till havet och badade lite. Senare på kvällen var det ”beachparty” där vi på campet drog till nåt ställe på stranden där det va chill live-musik och det bjöds på mackor och öl. Detta kunde mycket väl vara det bästa hittills… ända tills kvällen kom. Då åkte vi till City Hall där det stora ”girlie partyt” skulle vara. Där var det gubbroligt; musiken var grym, snubbarna heta och ölen flödade. Detta var dock sista campdagen och eftersom många skulle åka hem dagen därpå man hann inte säga hejdå till alla, vilket var synd. Det var en rätt galen natt och ungefär vid nio-tiden så knackar det på dörren och receptionisten och två städerskor står utanför och undrar ifall den norska tjejen som ligger utanför bor i vårat rum.Dag 6, måndag
Nu var campet över, men jag och Rosetten hade ännu två dagar kvar i Barcelona. Denna dag mötte vi upp med Niklas, en svensk kille som också hade blivit av med sin väska, så vi skulle gå till polisstationen. Även om vi hade en spansk kille med oss som hjälpte oss vid polisen gick det inget bra, och de kommer nog aldrig se sina väskor igen. Vi drog sedan till Fondo igen, där mötte vi bl.a. Lucy Adams som inte heller hade åkt hem ännu. Efter att ha chillat där ett tag drog vi sedan runt på stan och skatade lite.

Dag 7, Tisdag
Vi försov oss, såklart, och vaknade en halvtimma innan tåget vi tänkte ta till flygplatsen gick. Vi packade ihop grejerna i räserfart och trodde att allt var med, men icke, då bland annat tre t-shirts, mobilladdare och annat blev kvar. Även om vi var missade det tåget så hann vi till flyget till slut och hem kom vi.

Detta var en av de grymmaste resorna någonsin. Inte nog med att inte ha behövt betala någonting själv, att komma hem med så mycket + i plånboken att det räckte till en stockholmsresa över helgen är ju inte fy skam.

”To travel is one of the best ways of living”

Text&Foto/Lisa Kindberg