17-18 Januari, 2009 -Norge!

Lördag morgon, dags att gå upp och åka till Norge! Jag hasade mig ner till stationen och växlade pengar och köpte 100-kort till bussen och så träffade jag Anna och Eva. Busskort, check! Mackor, check! Juice, check! Norska pengar, check! Skate-buddies, check!

I Uddevalla mötte vi Kamilla och hennes päron, och så knödde vi in oss i deras bil. Efter att vi inhandlat lite chips och andra livsnödvändigheter drog vidare norrut. Det gick ganska fort att köra och vi var framme i Bäckestua en bra bit innan utsatt tid så vi hälsade på Kamillas föräldrars kompisar och spanade lite norsk tv och blev bjudna på bagels med jordnötsmör och sylt.

Klockan tre skulle campet börja och när vi kom dit var det redan fullt med tjejer i lokalen. Vi hängde lite med Luca en stund och sen fick vi våra goodiebags av Anne. Stora t-shirts och färgglada mössor, och efter lite byten fram och tillbaka verkade alla nöjda.

Lokalen i Bäckestua var rymlig och fin med stor streetyta och även miniramp. Curbs i olika höjder och sånt fint. Vi fattade inte riktigt om campet hade börjat och sånt men vi hade rätt kul ändå. Det är inte alltid lätt att va svensk i främmande land.

Helt plötsligt va allt i full gång i alla fall och det var challenges och priser och glada skatetjejer överallt. De fullkomligt myllrade av dem i lokalen. De norska jenterna verkade ladda för skate all night, men vi drog hem till vår mysiga nya bostad fem minuter därifrån. Slappa och möra efter en hård dag...

På söndagen var vi rätt laddade då vi på morgonen trotsade snödrivor och sånt norskt och tog oss ner till skatehallen igen. På söndagen skulle det vara gap-challenge och Kamilla fick vittring på vinst. Total-fokus!

Söndagar sparkade igång med ett rasande tempo med challenges och sånt. Eva kom tvåa och Kamilla trea på s.k.a.t.e-challenge, och Katarina kom fyra i miniramp-challenge. och avslutningsvis hade man då ett gap-challenge... Jag måste säga att Kamilla tvär-dominerade! Kickflip, varials, heelflip, frontside 180, och ollie nosegrab... Ingen av de andra tjejerna kunde visa upp en sån bredd, och därmed vann Kamilla ett helt berg med grejer :) GRATTIS!

I bilen hem var vi nog alla rätt nöjda, och trötta, och naturligtvis laddade inför nästa camp!


Norska länkar
Info inför Lördagen Söndagen Trondheim-camp

Text: Katarina

Foto: Stian Evensen